Öreg Lada törése

2002.01.07. 11:28

A probléma az, hogy a felújításról számlát nem kértünk, mert nem gondoltuk, hogy egy hét múlva összetörik az autót. Mégis megtörtént, totálkárosnak ítélték.

Tisztelt Kárszakértő!

2001. 09. 23-án leműszakiztattuk autónkat, egy öreg (21 éves) Ladát. A műszakira felkészítés 80.000.- forintba került, mert a szigorú vizsgálat miatt, külsőleg is fel kellett újítani a kocsit. (Rozsdásodás miatti lakatos, és festőmunkálatok, alvázvédelem, lámpák cseréi.) A probléma az, hogy számlát nem kértünk, mert nem gondoltuk, hogy egy hét múlva összetörik az autót. Mégis megtörtént, totálkárosnak ítélték és a biztosító csak 70.000.- forintot fizetett, amit mi csak jogfenntartással vettünk át. Az autót vizsga után százötvenezer forintért el lehetett volna adni (nem állt szándékunkban). Szeretnénk, ha a biztosító legalább a műszakira való felkészítés díját kifizetné, hogy újra fel tudnánk az autót újítani.
Kérdésem: van-e esély erre?

Köszönettel: Homoki Mária
(2001. 11. 21.)

Tisztelt Asszonyom!

A leveléből számomra az derül ki, hogy a káreseményt követően a biztosító gazdasági totálkárt állapított meg. A kifizetett kártérítés összegéhez még hozzá kell adni a gépjármű értékelésekor megállapított roncsértéket is. Az utóbbi összeget nem fizetik ki, mert az un. roncs Önöknél marad. Ezzel saját belátásuk szerint rendelkeznek, értékesíthetik sérült állapotban, ill. megjavíttathatják.
Amennyiben a gépjármű kárkori értékének megállapításával (roncsérték+kifizetett összeg) nem értenek egyet, kérhetnek felülvizsgálatot.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.