Számlát az alkatrészről?

2002.01.16. 13:16

Egy olyan számlára van szükségük, amivel tudja bizonyítani az a cég, hogy ő hol és mennyiért vette az alkatrészt. Lassan két éve nem jutunk a pénzünkhöz.

Tisztelt Asszonyom!

Autómat 2000. júniusában feltörték, oly módon, hogy az ajtó is megsérült illetve a műszerfal. A kárt felvették a Hungária Biztosítónál, megcsináltattuk, majd megállapodtunk a biztosítóval a kárkifizetés módjában, mégpedig a megegyezésben.
Kifizetés előtt megkértek, hogy a műszerfalról mégiscsak hozzunk számlát mivel azt csak az alapján tuják kifizetni, illetve a régi műszerfalat adjuk le. Ez megtörtént. Az autót többször pótszemlézték. A műszerfal kicseréltét ellenőrizék, dokumentálták. Közben a fejünkhöz vágták a számla láttán, hogy nem is kellett volna kicserélni a műszerfalat elég lett volna meghegesztetni egy műanyagosnál. Ezek után kértek, még egy kis haladékot az összeg kiszámítására. Az általunk leadott szálát ellenőrizték mivel nem ismerték a céget. Következő kárkifizetési próbálkozásunkkor egy olyan dolgot kértek, amit egyszerűen lehetetlen teljesíteni. Egy olyan számlára van szükségük, amivel tudja bizonyítani az a cég, hogy ő hol és mennyiért vette az alkatrészt. Lassan két éve nem jutunk a pénzünkhöz.
A casco díjat (rádió hiánya) miatt azóta sem voltak hajlandóak átszámolni, így többszörösen is megsértették a szerződésünket.
Kérném ebben a huszonkettes csapdájában a segítségét.

Köszönettel
Paschke Barbara
(2002. 01. 08.)

Tisztelt Asszonyom!

Ennek a problémának a megoldására a javaslatom az, hogy írjon egy felülvizsgálati kérelmet az Allianz Hungária Biztosító Rt. Központi ügyfélszolgálatára. A kárt rendező egységtől bekérik a káranyagot, s a felülvizsgálat eredményéről tájékoztatják Önt.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.