GFB átjelentkezés

2002.02.05. 10:18

Csak december folyamán értem rá szétnézni a "piacon": kiderült, hogy vannak jóval olcsóbb biztosítók is.

Tisztelt Kárszakértő!

Kaptam egy tájékoztatót november folyamán a biztosítómtól, hogy milyen összegre számíthatók a 2002-es évben, mint a kötelező felelősségbiztosítás éves díja. Elképedten néztem, hogy az M2-ből M1-be
való előrelépésemet a biztosító 50%-os díjemeléssel jutalmazza. Mivel nem rég óta van autóm (2 éve), nem jutott el hozzám, hogy milyen módon és mikor lehet biztosítót váltani. Csak december folyamán értem rá szétnézni a "piacon": kiderült, hogy vannak jóval olcsóbb biztosítók is, illetve hogy csak minden év november folyamán lehet átmenni másik biztosítótársasághoz. Ez pech. Ezek szerint én most lemaradtam erről.
Nincsen erre valamilyen másik megoldás vajon? Pl. nem fizetem a díjat és kötök egy másik szerződést egy másik társaságnál. Az eredeti szerződést meg majd nem fizetés miatt felbontják.
Kérem, ha tud adjon tanácsot.

Köszönöm.
Tisztelettel, Román Gábor
(2002. 01. 11.)

Tisztelt Uram!

A gépjármű felelősségbiztosítást valóban minden év novemberében lehet évfordulóra felmondani. A felmondást megteheti bármelyik szerződő fél.
Ha a szerződés díj nem fizetés miatt szűnik meg, akkor a bonus fokozat nem vihető tovább, a malus besorolás viszont érvényben marad. Ezenkívül az a biztosító, amelyik az ajánlattevővel korábban már kötött biztosítási szerződést, s ez a szerződés díj nem fizetés miatt megszűnt, a biztosítási időszak leteltét követő egy évig megtagadhatja egy újabb szerződés megkötését.

Tisztelettel:
Szekeres Mária

Az egyes biztosítók díjszámító formjait a MABISZ oldalain meg lehet találni. Viszont egyszerre mutatja az összes lehetőséget a Netrisk.hu kalkulátora. Érdemes az utóbbival szerzett eredményt az előbbin ellenőrizni, mert az a hivatalos. A szerk.


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.