Átírási költség megtérítése

2002.02.21. 01:05

Kérhetem-e a totálkáros vagy az új autó átíratási költségeinek megtérítését a biztosítótól?

Tisztelt Karszakértő!

Decemberben sajnálatos módon totálkárosra törték az autómat. A károkozó elismerte felelősségét, a biztosító fel is merte a kárt, fizetett is. Sajnos anyagilag elég rosszul jöttem ki ebből az ügyből,
ugyanis a 89-es Mazdámra, mint kiderült, 95-ben kb. 1,5 millió (!) Ft-ot fizetett ki a biztosító, aminek 10 százalékát levonta a kocsi katalógusárából, így a káresemény előtti állapotot 661 ezer Ft-ra értékelte. Több lépcsőben végül is hozzájutok ehhez az összeghez (biztosító+bontó+biztosító), de ez meg mindig közel 150-200 ezerrel elmarad a kocsi piaci értékétől. Azóta beszereztem egy újabb autót, de továbbra is szeretnék megragadni minden lehetőséget, hogy káromat csökkentsem. Ezért az a kérdésem, hogy kérhetem-e a totálkáros vagy az új autó átíratási költségeinek megtérítését a biztosítótól? Ugyanis egyértelmű, hogy ha nincs a káresemény, akkor nem kellett volna másik autót vennem, és így nem jelentkeztek volna az annak átíratásával kapcsolatos kiadások.

Segítségét köszönöm,
Szilárd
(2002. 02. 11.)

Tisztelt Uram!

A kötelező felelősségbiztosítás alapján rendezett kárügyekben az igazolt járulékos költségeket a biztosító megtéríti, így kárigényével forduljon a kárt rendező egységhez.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.