Casco teljes évi díja

2002.02.21. 01:06

Az év hátralévő részére befizettetik a díjat, de ezért a hátralévő időszakban semmilyen kockázatot nem vállalnak.

Tisztelt Cím!

Köszönöm válaszát, de azt továbbra sem tartom elfogadhatónak, így megpróbálom a kérdést máshogy megközelíteni!

Amennyiben egy gépkocsi az év közben totálkárossá válik az év hátralévő részére befizettetik a díjat, de ezért a hátralévő időszakban semmilyen kockázatot nem vállalnak. Amennyiben nem totálkáros, ugyan azért a díjért teljes évben vállalnak kockázatot. Így továbbra sem értem, hogy Ön szerint miért nyújtanák ugyan azt a szolgáltatást ugyan azért a díjért?

Ha egy tehergépkocsira casco biztosítást köt egy áfa körbe bejelentkezett vállalkozás és egy magánszemély, mindkettő ugyan azt a díjat fizeti. Amennyiben viszont káruk keletkezik az egyiknek a bruttó, míg a másiknak a nettó javítási összeget fizetik ki.
Ön szerint ez miért is ugyanaz? Mi köze ennek a kockázat arányos díj megállapításhoz?

Köszönettel: Farkas Cs.
(2002. 02. 01.)

Tisztelt Uram!

Továbbra is csak azt tudom mondani az éves díjjal kapcsolatban, hogy a szerződési feltételek szerint a casco díjat egy évre kell megfizetni. Ezen nem változtat az sem, hogy az adott évben erre a szerződésre rendeznek-e egyáltalán kárt vagy sem, ill. több kárt rendeznek vagy csak egy totálkárt. A totálkár bekövetkezhet a biztosítási időszak első vagy az utolsó hónapjában is, ettől függetlenül a biztosító a feltételek alapján, mivel abban a biztosítási időszakban nyújtott már szolgáltatást, jogosan tart igényt az éves biztosítási díjra.
A kockázat arányos díjszámítás nem azt jelenti, hogy ennek alapján minden biztosítottnak nyújtanak szolgáltatást, s ez a szolgáltatás ugyanaz minden biztosított esetében. A káresemény bekövetkezésekor a biztosított csak a ténylegesen felmerült kár megtérítését kérheti, tehát amennyiben az ÁFA visszaigénylésére jogosult, akkor ez kárként nem jelentkezik.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Tisztelt Szakértő!

Lehet-e valamelyik biztosítótársaságnál 15 éves autóra cascot kötni?

Tisztelettel,
Nagy Zoltán
(2002. 02. 12.)

Tisztelt Uram!

Az Allianz Hungária Biztosító Rt-nél az 5 évnél idősebb gépkocsikra lehet kötni casco biztosítást, az un. 5+ casco-t.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.