100 ezres önrész

2002.03.18. 11:16

Véleményünk szerint a mostani javítással nemhogy emelkedik a gk. értéke, hanem inkább csökken, bár illetékes márkaszervizt kérünk fel a javításra.

Tisztelt Szakértő!

A fiam gépkocsija karambolozott. A másik gk. vezetője elismerte teljes felelőségét a balesetért. Számunkra megdöbbentő módon a csak cserével javítható alkatrészekre a biztosító mintegy 100.000.- Ft hozzájárulást kér. (A gépkocsi tökéletes műszaki és esztétikai állapotban volt a baleset előtt. Januárban történt az időszakos műszaki vizsgáztatása.)
Véleményünk szerint a mostani javítással nemhogy emelkedik a gk. értéke, hanem inkább csökken, bár illetékes márkaszervizt kérünk fel a javításra. Kérdésem: hogyan lehetséges a vétlen felet "büntetni"? Ki téríti meg a járulékos károkat (pl. kölcsön gk.)?

Várom szíves tájékoztatását.
Egri Ferenc
(2002. 02. 10.)

Tisztelt Uram!

Az érvényes jogszabályok alapján az értékemelkedés megfizetése nem hárítható át a károkozóra. Így ezt a károsultnak kell megfizetnie.
Az egyéb, indokolt járulékos költségeket a felelősségbiztosító megtéríti, ezért ezt az igényét a kárt rendező társaságnál nyújthatja be.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.