Totálos Peugeot 405

2002.03.18. 11:19

A biztosító szerint az általam tudott kb. 800.000,- Ft-os piaci érték csak "ábránd" lehet a részemről.

Tisztelt Kárrendezési Szakértő!

Azzal a rövid kéréssel fordulok Önhöz, hogy szaktudomása alapján az alábbi kérdésben szíveskedjék informálni.
Várhatóan milyen körülbelüli kárösszeg kerülhet számomra kifizetésre, abban a sajnálatos esetben, ha a Peugeot 405 1.6 GR típusú 10 évét 2 hónapja betöltött, szép állapotú és extrafelszereltség nélküli gépjárművem a biztosító - a kárügyintézés során - totálkárosra vette?

Kérdésemmel pusztán tájékozódni szeretnék, a maradványérték kiszámítására használatos katalógusok ugyanis nem állnak rendelkezésemre, s az általam tudott kb. 800.000,- Ft-os piaci érték pedig - mint mondták - e vonatkozásban csak "ábránd" lehet a részemről.

Segítségét előre is köszönöm
Munkájához minden jót és egészséget kívánva, tisztelettel
dr. Sándor Attila
(2002. 02. 13.)

Tisztelt Uram!

Sajnos nem tudom megmondani, hogy a totálkáros gépkocsi káridőponti értéke mennyi, ill. körülbelül milyen kártérítésre számíthat. Ezt nem csak a katalógusérték határozza meg, hanem az értékelésnél figyelembe vesznek un. korrekciós tényezőket is. Ezért az értékeléshez mindenképpen szükséges a gépkocsi szemléje, valamint rendelkezésre kell, hogy álljanak a szükséges információk (pl. km teljesítmény, esetleges előzménykárok, javítások).
Fentiekből látszik, hogy egy gépjármű értékének megállapítása ilyen módon nem lehetséges. Konkrét kárügyben a kárrendező munkatársak tudnak felvilágosítást adni.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.