Miért ennyi a cascóm?

2002.03.20. 21:21

Ez az autó, azóta 1 évet öregedett, az értéke csökkent vagy 200.000 forinttal, ennek ellenére a kaszkó-díjam nőtt.

Tisztelt Szekeres Mária!

Nem konkrét kérdésem lenne, hanem inkább elvi:
Tavaly vettem egy 5 éves Suzukit 1.000.000 Ft-ért.
Erre kötöttem kaszkót havi kb. 4300 ft-ért.

Ez az autó, azóta 1 évet öregedett, az értéke csökkent vagy 200.000 forinttal (mármint ha balesetem lenne, akkor szerintem nem lenne olyan biztosító, aki adna érte minimum 800e-et, sőt szerintem kb. 600 e-re értékelnék.), ennek ellenére a kaszkó-díjam nőtt. Mivel magyarázható ez?
Az autó kockázati tényezője nem változhatott, az infláció meg nem növelheti egy az inflációt jóval meghaladóan csökkenő értékű ingóság biztosítását.

Köszönettel várja válaszát:
Ambrózy Lőrinc,
aki abszulúte nem hiszi, hogy van korrekt biztosító hazánkban
(2002. 02. 20.)

Tisztelt Ambrózy Lőrinc!

A casco díjkalkulációnál nem csak egy esetleges totálkárt vesznek figyelembe, amikor káridőponti értéken térítik a gépkocsit, hanem a törés- és egyéb károkat is. A totálkárok a kárrendezésnek csak egy kis részét teszik ki, sokkal nagyobb volumenű a törés-, részlopás-, elemi- üveg- stb. kár. A javítások költségei pedig évről-évre emelkednek, itt az anyag és munkadíj vonatkozásában kimutatható az infláció. Ezért emelik évfordulóra a biztosítási díjat. Ezzel az un. indexálisi lehetőséggel (díjemelés) nem minden társaság és nem minden évben szokott élni.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.