Elmaradt a kárfelvétel

2002.03.25. 09:36

A baleset utáni időpontot követően lejárt zöldkártyám miatt a rendőr elvette a rendszámomat és a forgalmi engedélyemet, a gépkocsit ideiglenesen kivonták a forgalomból.

Tisztelt Szakértő!

Tavaly nyáron hibámon kívül a gépkocsim hátuljába belejöttek. A másik fél a helyszínen a felelőséget elismerte, szabályosan kitöltöttük a baleseti bejelentőt, majd ezt követően a Hungária Biztosító Online kárbejelentő rendszerén még aznap jelentettem a kárt a biztosító felé. Néhány nappal ezután a biztosító munkatársa felhívott és kérte (konkrét időpont megadása nélkül), hogy menjek be a gépkocsival kárszemlére.

Ezután én több hétre munka ügyében elutaztam, majd miután visszatértem, a baleset utáni időpontot követően lejárt zöldkártyám miatt a rendőr elvette a rendszámomat és a forgalmi engedélyemet, a gépkocsit ideiglenesen kivonták a forgalomból.

Ennek alapján a biztosítást sem tudtam intézni rendszám és forgalmi engedély nélkül. A gépkocsi rendszámát és papírjait a múlt héten kaptam vissza, sajnos a bürokrácia hibája miatt elkeveredtek a kocsim papírjai és mostanra került elő. Kérdésem, hogy van-e lehetőség a kárigényem érvényesítésére, hiszen önhibámon kívül kerültem ebbe a szituációba és a gépkocsi sérült része azóta is a baleset utáni állapotban van, nem lett megcsináltatva.

Segítségét előre is köszönöm.
Kameniczky Attila
(2002. 03. 12.)

Tisztelt Uram!

A gépjárművek kötelező felelősségbiztosításából eredő kárigényeket a károsult 30 napon belül köteles bejelenteni a biztosítónak. Ön a bejelentési kötelezettségének eleget tett, viszont a gépkocsi szemléjére nem került sor. Azt javaslom, hogy minél előbb keresse fel a kárrendező egységet, hogy a gépkocsi kárfelvételét elvégezhessék.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.