Irreális avultatás

2002.05.16. 01:22

Az autót ellopták (egyébként ez volt a munkaeszközük is egyben). A biztosító 23 százalék avulást kalkulált ki, vagyis ennyivel kevesebbet fizet az autó vételárához képest kártérítésként.

Tisztelt Szekeres Mária,

Egy ismerősünk nemrégiben vett új autót (kb. 2-3 hónapja, de szerintem 1 hónap ide vagy oda ilyen korú autónál nem számít).
Az autón volt casco, mivel részletre vettek. Egyébként egy Renault Scenic a jármű. Az autót ellopták (egyébként ez volt a munkaeszközük is egyben). A biztosító 23 százalék avulást kalkulált ki, vagyis ennyivel kevesebbet fizet az autó vételárához képest kártérítésként.

Szerintem ez az adat teljesen irreális. Egy ilyen korú autót szerintem mar 10 százalékkal a vételára alatt is gyorsan el lehet adni, ha úgy hozná a szükség, hiszen alig használt, azonnal elvihető. Legalábbis én ha pont ilyen autót szándékoznék venni, biztosan megvennem, ha úgy adódna.
Hogyan számolhat a biztosíto ilyen irreális számokkal?
Üdvözlettel,
Lantos, Tibor

(2002. 04. 04.)

Tisztelt Lantos Tibor!

Azt javaslom, hogy nyújtsanak be felülvizsgálati kérelmet a kárt rendező egység vezetőjéhez. A levél alapján valóban irreálisnak tűnik a 23 százalékos avultatás, de ezt csak a konkrét káranyag ismeretében lehet eldönteni.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.