Ki fizeti ki a kárt?

2002.05.27. 10:28

Kezembe adott papírral "mehetek a szervizbe". Mentem hétfőn, 15-én. Javítás egy hét alatt. Pótszemlét ők intézték, mára, péntekre kész az autó, csak a jogalap hiányzik. Nincs biztosítása az okozónak!

Tisztelt Kárszakértő!
Esetem hosszú, és bonyolult, ezért bocsásson meg, ha címszavakban írom le az esetet:
2002. 04. 11. délidő M7-es bevezetője: hátulról belém jött egy Opel, rövid vita, rendőrség említésére csendesülő károkozó, bejelentő lap gyors, és mint utólag kiderült hanyag kitöltése után elszáguldott. Gk. mozgásképessé tétele után első utam: Hamzsbégi út, HB. iroda. Kárfelvétel, fotó stb., majd kezembe adott papírral "mehetek a szervizbe". Mentem hétfőn, 15-én. Javítás egy hét alatt. Pótszemlét ők intézték, mára, péntekre kész az autó, csak a jogalap hiányzik. Nincs biztosítása az okozónak!
Autó marad. Biztosítót hívom: levelet küldtek a vidéki címre, hogy tisztázzák, milyen jogcímen használta az autót. Szerviz jövő héttől tárolási díjat fizettet, ha nem viszem el a kész autót, ezért gyors nyomozásba kezdek. A szerelési díjat nem tudom, miből fizetem ki! Kiderül: az autót bérbe adták, tulaj semmiről nem tud, biztosító sem, mivel a név alapján, kötvényszám nélkül nem beazonosítható. Tulajt hívom, megígéri, hogy azonnal faxolja a biztosítási papírokat. Nem így történt. Hívom újra: -a bérlőnél vannak, aki hétvégén hozza vissza az autót, hétfőn faxolja. Állítólag tényleg a HB-nél van, két hete hozta be az autót, nem érti, miért nincs nyoma. Én sem! Kérem segítsen!
Az idő múlik, az autó a munkámhoz kell, pénzem, casco-m nincs, viszont úgy érzem igazam az van! El fogják még tologatni az esetet egy ideig, MABISZ sem fizet jogalap nélkül, szerintem az Opelt rendbe hozták cascóra ezalatt. Kérem gyors közbenjárását, és segítségét. Aktaszám: XXXX

Tisztelettel, és köszönettel: Mészáros Attila

Tisztelt Uram!

A leveléből az derül ki, hogy nem a felelősség megállapítása okoz problémát, hanem az, hogy az okozó gépkocsira van-e érvényes felelősségbiztosítás. Ennek tisztázása után lehet a kárügyet rendezni, ill. a MABISZ-hoz továbbítani. A kormányrendelet alapján a felelősség a tulajdonost terheli, valamint az ebből adódó kötelezettségek is. Ön a kárigényét érvényesítheti a károkozó biztosítójával, ill. közvetlenül a károkozóval szemben.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.