2002.08.21. 11:31

Amennyiben a bontóktól bekért árajánlatok és a biztosító kalkulációja között nagyságrendi különbség van, akkor felülvizsgálatot lehet kérni az árajánlatokat mellékelve.

Tisztelt Kárszakértő

Sajnos néhány hónappal ezelött totálkár kimenetelű balesetet szenvedtem. A casco alapján a biztosító kifizette a kár értékének a roncs értékével csökkentett értékét (vagyis ennek a 90%-át). A probléma az, hogy a roncsot a maradványértéken nem tudtam értékesíteni.
A kérdésem:
A biztosítónak kötelező-e átvennie a roncsot a maradványértéken (kötelezhető-e erre?), vagy esetleg a roncs értékével kapcsolatos számításait kell felülvizsgálnia és a roncsot nekem kell értékesítenem?
Válaszát köszönve,
Sándor
(2002. 06. 30.)

Tisztelt Uram!

A biztosítók nem veszik át a roncsokat és erre nem is kötelezhetők, viszont általában tudnak segítséget nyújtani az értékesítésben.
Olyan esetben, ha a biztosító által megállapított maradványértéken nem tudja a roncsot értékesíteni - javaslom -, hogy több használtautó-kereskedőtől, ill. -bontótól kérjen árajanlatot. Amennyiben a bekért árajánlatok és a biztosító kalkulációja között nagyságrendi különbség van, akkor felülvizsgálatot lehet kérni az árajánlatokat mellékelve.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és az Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.