Ismeretlen a károkozó

2002.10.01. 21:41

Voltak ugyan a károkozótól származó nyomok (festékdarabok, lámpatest törmelékek), a rendőrség azonban nem bajlódott ezek rögzítésével. A nyomozás várható eredményét azt hiszem, borítékolhatom.

Tisztelt Kárszakértő!

A házunk előtt, az utcán szabályosan parkoló autónkba ismeretlen időpontban belerohant egy másik gépjármű. A helyszínről adatainak meghagyása nélkül távozott. Az autó teljes jobb oldala megsérült, lámpatestek törtek, az ajtó felgyűrődött és leszakadt a zsanérokról, nem nyitható.

A rendőrség a bejelentés megtétele után ismeretlen tettes elleni feljelentésként nyugtázta az esetet. Voltak ugyan a károkozótól származó nyomok (festékdarabok, lámpatest törmelékek), a rendőrség azonban nem bajlódott ezek rögzítésével. A nyomozás várható eredményét azt hiszem, borítékolhatom.

Az autót egy nappal korábban hoztam el a műszaki vizsgáról, kb. egy hónappal előtte teljesen újrafényeztettük - mindez most kidobott pénznek tűnik. Van-e bármilyen mód arra, hogy a kárunk, legalább részlegesen megtérüljön? Vagy ismeretlen autóstársamat áldva tárjam szét a kezem: így jártam?

A felvilágosítást előre is megköszönve,
Üdvözlettel: Szabó József

Tisztelt Szabó József Úr!

Sajnos felelősségbiztosítás alapján az Önök kárügye nem rendezhető. A gépjárművek felelősségbiztosításáról szóló kormányrendelet értelmében az ismeretlen károkozó által gépjárműben okozott károkra nem nyújt fedezetet a biztosítás. Ebben az esetben csak casco biztosításra (amennyiben van ilyen biztosítás a gépkocsira) téríthető a kár.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és az Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.