Hozzászólás bérautó térítéshez

2002.10.01. 21:57

Ezzel kapcsolatban egy kérdés vetül fel bennem: ha ez a gépkocsi legközelebb mondjuk totálkárra sérül v. ellopják, Önök a kárkori értékből szó nélkül levonják az előzménykárokra kifizetett összeg bizonyos százalékát.

Tisztelt szakértő asszony!

Meglepődve olvastam azon válaszát amikor is egy felelősségire nagy összegben sérült gépkocsira - amennyiben Önök által kiszámított értéke az új ár alatt 60 százalékkal van - nem indokolt forgalmi érték csökkenés kiszámítása.

Ezzel kapcsolatban egy kérdés vetül fel bennem: ha ez a gépkocsi legközelebb mondjuk totálkárra sérül v. ellopják, Önök a kárkori értékből szó nélkül levonják az előzménykárokra kifizetett összeg bizonyos százalékát, mondván a régebbi sérülések miatt kevesebbet ér a kocsi.

Hát, hogy is van ez? Most kevesebbet ér a kocsi vagy nem?

Kiváncsiam várom válaszát: Lajti András.
(2002. 08. 28.)

Tisztelt Uram!

Egy gépjármű kárkori értékének számításánál csak indokolt esetben történik korrekció az előzménykárok miatt, tehát akkor, ha az ténylegesen forgalmi értékcsökkenést takar.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és az Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.