Felülvizsgálat?

2002.10.01. 22:01

A javítás alatt a szerviz tájékozatott, hogy a biztosító a hátsó sárvédőben keletkezett töréskárt nem fogadja el, csak javítást fizet.

Tisztelt Szekeres Mária!

A járda mellett parkoló három hetes Toyota Yaris autómat egy hátulról érkező autó teljes hosszában meghúzta, a hátsó sárvédő elemet be is törte. Még az autóban tartózkodtunk, így láttuk az eseményt. A károkozó annak rendje és módja szerint kitöltötte a kék/sárga papírt, felelősségét elismerte.

A Providencia biztosítónál nyilvántartott felelősségbiztosítás alapján a szerviz intézte a kárrendezést. A javítás alatt a szerviz tájékozatott, hogy a biztosító a hátsó sárvédőben keletkezett töréskárt nem fogadja el, csak javítást fizet. A javítást befejezték, de a hiányzó összeget (130 ezer Ft!) nekem kellett kifizetni.

A biztosító arra hivatkozik, hogy okozói szemlét tartott és a járművek "összefotózása" során a sérülés, a helye miatt nem indokolható (időközben a másik autót is megjavíttatták). A kérdésem az, hogy mit tehetek ebben a kiszolgáltatott helyzetben, van-e valamilyen lehetőségem a kár rendezésére.

Köszönettel:
Keszthelyi Zoltán
(2002. 08. 24.)

Tisztelt Keszthelyi Zoltán!

Két lehetősége van az ügy rendezésére. Az egyik, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújt be a kárt rendező társaság központi ügyfélszolgálatához. A másik lehetőség pedig a kárigény jogi úton történő rendezése.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és az Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.