Elütött és eltűnt gyalogos

2002.10.02. 14:01

Megkérdeztem, hogy mikor és milyen formában kapom meg a kifizetett CASCO önrészemet, azt közölték, hogy keresem meg a gyalogost személyesen és kérjem el a lakás-felelősségbiztosításának adatait.

Tisztelt Szekeres Mária!

A következő problémámmal fordulok önhöz.
Egy márciusi napon szabályosan közlekedtem a délutáni csúcsforgalomban, amikor jobbról a parkoló autók közül, egy ambiciózus fiatalember megpróbált hat sávon átszaladni. Ez irányú igyekezetét én némiképp megakadályoztam, mivel elütöttem. Természetesen azonnal hívtam a mentőket és a rendőröket.

Miután CASCO-m terhére megjavítattam az autómat, megjött a rendőrségi határozat, miszerint a sportos gyalogost elmarasztalták és ezzel párhuzamosan engem mentesítettek mindennemű felelősség alól. Ez idáig egyszerű, de miután a CASCO biztosítómat megkérdeztem, hogy mikor és milyen formában kapom meg a kifizetett CASCO önrészemet, azt közölték, hogy keresem meg a gyalogost személyesen és kérjem el a lakás-felelősségbiztosításának adatait, és csak ebben az esetben kártalanítanak.

Az egészből csak annyit nem értek, miért nekem kell futkorásznom a károkozóért (akit a jegyzőkönyvezett lakhelyén nem találni), pedig a biztosítómnak nagyobb az anyagi érdeke e téren. Kérdésem: hogyan és milyen úton kaphatom meg a kintlévőségemet.

Segítségét előre köszönöm.
Tisztelettel: Közantal Ákos
(2002. 06. 06.)

Tisztelt Közantal Ákos!

Megértem problémáját, amelynek megoldása egyszerűnek látszik. Természetesen Önnek és a biztosítónak (casco) is érdeke a károkozó gyalogos megtalálása. A biztosító minden valószínűség szerint megkísérelte őt elérni a rendelkezésre álló címen, de ott nem tartózkodik.

Más lehetősége nincs a biztosítónak arra, hogy felkutassa a károkozó gyalogost, de Ön, mint károsult, ezt megteheti. A gyalogos biztosítójánál a kárigényt Önnek kell benyújtania, ezért kérhették ebben az ügyben az Ön hathatós segítségét.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és az Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.