Saját totálkár

2002.10.08. 20:31

Az autópályán volt egy kettős ütközésem, amelynek következtében totálkárt állapított meg a szakértő. A helyszínen a rendőrök részben az én felelősségemet állapították meg, de a totálkárt a második ütközés okozta.

Tisztelt Szakértő!

Kb. 1 éve az autópályán volt egy kettős ütközésem, amelynek következtében totálkárt állapított meg a szakértő. A helyszínen a rendőrök részben az én felelősségemet állapították meg, de a totálkárt a második ütközés okozta (Mercedes Vito, kb. 30 km/h sebességkülönbséggel jött belém.) Ezt el is ismerte a vezetője és a rendőrök igazolást állítottak ki róla.

Ennek ellenére a megállapított kárösszegnek csak a 30%-át fizette ki a biztosító, amelyet igen méltánytalannak tartok, mivel az első ütközésben (amelynél tiltakozásom ellenére engem mondtak ki vétkesnek) csak a hátsó lökhárítóm sérült, a második ütközéstől pedig meghajlott a karosszéria!
Mit tehetnék, hogy a biztosító legalább a kár 70-80%-át kifizesse?

Üdvözlettel:
Szűcs Levente

Tisztelt Uram!

A kármegosztás mértékét csak a teljes kárügy, tehát az összes résztvevő káranyagának az ismeretében lehet meghatározni. Amennyiben volt rendőrségi eljárás is, akkor az segítséget nyújt a felelősség mértékének a megállapításához. Azt javaslom, hogy a kárt rendező biztosító(k)nál nyújtson be felülvizsgálati kérelmet.
A kérelemben részletesen indokolni kell, hogy mennyiben érzi magát felelősnek a bekövetkezett balesetekben, s melyik ütközésből milyen sérülések keletkeztek az Ön gépkocsiján.

Üdvözlettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és az Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.