Értékcsökkenés I.

2002.10.08. 20:35

Egy évnél fiatalabb, 3.5 millió Ft újkori árú gépkocsimmal vétlenül karambolt szenvedtem. A vétkes fél elismerte hibáját, így az ő felelősségbiztosítása alapján rendeződik a gépkocsim javíttatása.

Tisztelt Szakértő!

Egy évnél fiatalabb, 3.5 millió Ft újkori árú gépkocsimmal vétlenül karambolt szenvedtem. A vétkes fél elismerte hibáját, így az ő felelősségbiztosítása alapján szakműhelyben rendeződik a gépkocsim javíttatása.

A sérülés mértékének függvényében megillet-e engem értékcsökkenés, hiszen a szakműhelybeni javíttatás dacára (kitörött bal első kerék, ütközés miatt elcsavarodott alváz) járművem állapota már nem lehet olyan, mint az események előtt volt, s egy értékesítés esetén jelentős árengedménnyel kell kalkulálnom.

Szíves válaszát várva, tisztelettel:
Bárány Péter

Tisztelt Uram!

A forgalmi értékcsökkenésre, illetve annak kifizetésére vonatkozó kérelmét a kárt rendező egységnél nyújthatja be. A rendelkezésre álló káranyag alapján ott tudják megállapítani az értékcsökkenés mértékét.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és az Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.