2002.12.13. 14:05

Ha egy baleset után nem kristálytiszta minden, feltétlenül rendőrt kell hívni.

Tisztelt Totalcar!

A baleseti jegyzőkönyvben nem rögzítettük egyértelműen kié a felelősség. A biztosító részletes okozói leírást kér. Az okozó mindent tagad, még azt is, hogy a sérülést ő okozta. Teljesen másképp írja le az eseményeket.
Rendőrt nem hívtunk, forgalmi engedélye, jogosítványa lejárt, az utolsó biztosítási részletet nem fizette be. A jegyzőkönyvet aláírta, tanú van.
Mit tehetek? Bíróságon pereljem be? Ha nyerek, fizet a biztosító? Mibe fog ez nekem kerülni?

Kérem adjanak tanácsot, köszönettel:
Pogonyi Zsolt

Tisztelt Pogonyi Zsolt!

Nem igazán értem, hogy ha nem sikerült eldönteni a felelősség kérdését, ráadásul a másik fél érvényes jogosítvány, forgalmi és biztosítás nélkül vezette az autóját, hogy engedhette el a helyszínről anélkül, hogy rendőrt hívott volna?
Ezzel igen nehéz helyzetbe hozta magát, ráadásul a másik fél magatartása bár nem elfogadható, de jobban belegondolva érthető...

Nagy valószínűséggel (és feltételezve, hogy Ön nem 2 méter magas, kopasz és 130 kiló) jogi procedúra nélkül nem tud hozzájutni az Önt megillető kártérítéshez, és ennek három komoly hátránya van:
1. Pénzbe kerül (illetékek, ügyvéd, stb.).
2. Sokáig tart (akár két-három év is lehet).
3. Mindent Önnek kell bizonyítania.

Bár ez Önt egyáltalán nem vigasztalja, de mások számára hadd legyen tanulság: ha egy baleset után nem kristálytiszta minden, feltétlenül rendőrt kell hívni.

Adorján Zsolt

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.