Totálkáros fellebbezés

2002.12.16. 11:11

Lehetséges, hogy nem akarják majd odaadni, de ne hagyja magát lerázni, mert Önnek joga van ezt látni.

Tisztelt Szakértő!

Nemrég történt egy balesetünk, ahol nem adták meg az előbbséget. Ezt a vétkes vezető elismerte.
Autónkat totálkárosnak nyilvánította a biztosító és 1.087.000 Ft-ra értékelte a kocsit, melyből 600.000 Ft a roncsérték.
A kocsi mostani Eurotax katalógus ára 1.250.000 Ft, ami a piaci árral meg is egyezik. Megkaphatom-e a kocsi reális árát, vagy mit tudok tenni, hogy a biztosító reálisabb árat állapítson meg.

Köszöntettel,
Fejes Zoltán

Tisztelt Fejes Zoltán!

Bizony, nem túl valószínű, hogy egy 1.087.000 Ft-os, ámde totálkáros autónak 600.000 Ft lenne a roncsértéke...
Önnek most alapvetően három (plusz egy) teendője van:

1. A biztosítótól el kell kérni a részletes kárszámítást. Lehetséges, hogy nem akarják majd odaadni, de ne hagyja magát lerázni, mert Önnek joga van ezt látni.
2. A kárszámításban meg kell keresni, hogy mitől lett ilyen alacsony az autó értéke, illetve mitől magas a roncsérték. Ehhez esetleg érdemes bevonni egy hozzáértő segítségét is. A tapasztalatok szerint a roncs értékének ellenőrzése nehezebb, de pont ezért lehetséges, hogy ott nagyobb eredményt lehet elérni (egyes biztosítók hajlamosak hasraütéssel kalkulálni...)
3. Ha megvannak a hibapontok, írásban meg kell fellebbezni az előző döntést.

Mindezeken túlmenően - ha még jut rá ideje - érdemes beszerezni két-három autóbontó vagy roncsfelvásárló vételi ajánlatát, majd azt is a biztosító orra alá dörgölni (lesz meglepetés...)

Tisztelettel,
Adorján Zsolt

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.