Betört hátsó szélvédő

2002.12.19. 13:32

Az Ön kára a leírt körülmények között csak casco biztosításra lenne rendezhető.

Kedves Kárszakértő!

Segítségét szeretném kérni. Van egy 1981-es Toyota Tercel Deluxe típusú szgk-m, amelynek pár nappal ezelőtt ripityára tört a hátsó szélvédője. Az ok lehet szándékos rongálás (bár erre utaló nyomokat nem találtunk) vagy elöregedés. A szélvédő egyben a hátsó ajtó is.
A kötelező biztosítás fizet-e ilyen esetben?
A szélvédő ára 130.000 Ft lenne, bontóban nem találunk egyenlőre ilyen típushoz. Tudna ajánlani valakit, aki segít ez ügyben is!

Előre is köszönöm!
Tagscherer Katalin

Tisztelt Tagscherer Katalin!

Az Ön kára a leírt körülmények között csak casco biztosításra lenne rendezhető. A kötelező biztosítás nem az Ön autójára szól, hanem arra, hogy ha Ön ezzel az autóval másnak kárt okoz, akkor a biztosító - Ön helyett - megtéríti a kár összegét.
Bontó ügyben konkrét tanácsot nem tudok adni, mivel elég ritka típusról van szó. Érdemes azonban kiterjeszteni a vadászatot a kisebb, Toyotákkal is foglalkozó szervizekre, a hirdetési újságokra és az internetes hirdetési fórumokra. Adódó esetben pedig talán még egy hasonló típusú, de lerobbant állapotú autó komplett megvétele is előnyösebb lehet, mint a 130.000 Ft-os új szélvédő.

Tisztelettel:
Adorján Zsolt

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.