2002.12.20. 11:14

Rövid kérdésére rövid, bár nem jogászi, hanem kárszakértői választ adok.

Kedves Autójogász!

Arról gondolkodom, hogy muszáj nekem a gépkocsiba gps felügyeleti szolgáltatást venni casco mellé lopás esetére. Mi szükségem rá?

Várom segítő válaszát,
István

Tisztelt István!

Rövid kérdésére rövid, bár nem jogászi, hanem kárszakértői választ adok.

Műholdas nyomkövetőt (GPS-t) csak a drága autókba kell beszerelni.
1. Azért muszáj, mert a nagyértékű gépkocsikra (különösen a veszélyeztetett típusokra) a biztosító enélkül nem hajlandó casco-t kötni. Márpedig egy sokmilliós autóval casco nélkül közlekedni elég vakmerő dolog (és persze a lízingcégek sem díjazzák).
2. Azért jó, mert a profi autótolvajokat igazából a riasztó, az indításgátló és a mechanikus eszközök sem akadályozzák meg az autó ellopásában, de ha GPS is van benne, akkor a lopás után van esély arra, hogy nagyon hamar megkerül. GPS nélkül pedig ez az esély nagyon közel van a nullához.

És engedjen meg egy kis demagógiát is: aki 10-20 milliót költ autóra, annak talán nem akkora gond az a pár tízezer Ft többletköltség...

Tisztelettel:
Adorján Zsolt

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.