Értékcsökkenés behajtása

2000.11.14. 12:38

Volt aki azt állította, hogy erre pénzt nem igen lehet kihajtani, míg mást azt állította, hogy komoly százezreket kell kapnom . Amit senki még eddig nem mondott el, az az , hogy milyen formában kell ezt tennem...

Nemrégiben részt vettem egy balesetben , mint vétlen fél. Az autóm még 3 hónapos sem volt, amikor megtalálták hátulról, és elég komoly kárt tettek benne. A biztosító tökéletes korrektséggel járt el az ügyemben, minden javítási költséget kifizetett. Ámde többen mondták, hogy az autó értékcsökkenését is be kéne rajtuk hajtani, mivel ugyanazért az árért soha többet nem eladható, mint az eset előtt. Megkérdeztem ezügyben már vagy 10 embert, de sajnos eddig 10 különböző véleményt hallottam, a biztosító meg ezügyben már nem segítőkész sajnos. Volt aki azt állította, hogy erre pénzt nem igen lehet kihajtani, míg mást azt állította, hogy komoly százezreket kell kapnom . Amit senki még eddig nem mondott el, az az , hogy milyen formában kell ezt tennem...

Remélem Ön most ellebbenti a homályt !

Várom válaszát: Krivácsy Zsolt

Tisztelt Krivácsy Zsolt Úr !

Javaslom, hogy a kárt rendező egységnél nyújtsa be írásban az értékcsökkenésre vonatkozó kérelmét. A kérelem elbírálásánál, ill. a kártérítési összeg kiszámításánál több tényezőt figyelembe vesznek pl. a gépjármű kora, futott km, a sérülés jellege és mértéke stb.

A homályt ellebbentve: minden kártérítéssel kapcsolatos igényt ÍRÁSBAN kell benyújtani (Ptk. alapján).

Tisztelettel:

Szekeres Mária


Hungária Biztosító

Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértõjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértõ válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértõ rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.