Összetört Kispolszki

2000.11.22. 11:12

A gépkocsit a biztosító 145 ezer forintra értékelte, amelyre 84 ezer forintot hajlandó kifizetni. Jelentős piackutatás alapján 145 ezer forintért ma Magyarországon csak egy igen lehasznált toldozott-foldozott, felújítgatott, rozsdafoltos járgányt tudnék vásárolni.

Kb. két hónappal ezelőtt összetörték Polski Fiatomat, mint vétlen fél szerepeltem a balesetben. A biztosító a kárt felvette, majd pótszemlét tartott, s végül megajánlott egy összeget javítási költségtérítés címén, 60 %-os alkatrész avulást számolva áfamentesen. Az összeget elfogadni nem tudtam, mert igen alacsony volt, ezért javítási árajánlatot nyújtottam be a biztosítónak, amely alapján totálkárosra vették az autót. A kocsi évjárata 1986-os, futott km 28.000, ami a tényleges valóságot takarja, ugyanis a gépkocsi több mint öt évet állt, nem használták, majdnem hogy újszerű állapotban van. A gépkocsit a biztosító 145 ezer forintra értékelte, amelyre 84 ezer forintot hajlandó kifizetni. Jelentős piackutatás alapján 145 ezer forintért ma Magyarországon csak egy igen lehasznált toldozott-foldozott, felújítgatott, rozsdafoltos járgányt tudnék vásárolni. Szeretném megkérdezni, milyen módon lehetne ezt az ügyet korrektebben elintézni.

Köszönettel:
Fehér Éva

Tisztelt Fehér Éva asszony !

Az Ön alapvető problémája a kárkori érték megállapításával van, melyet sok tényező befolyásolhat. A futásteljesítményen túl /km/ figyelembe veszik még a gépjármű állapotát, tulajdonosok számát, műszaki vizsga időpontját, felújításokat, előzménykárokat, el nem végzett javítást stb. Ezek a korrekciós tényezők az értéket le és felfelé is változtathatják. Amennyiben nem tudja elfogadni a biztosító által kalkulált kártérítési összeget, akkor javaslom, hogy a kárt rendező egység vezetőjéhez forduljon felülvizsgálati kérelemmel, melyben részletesen indokolja meg, hogy miért nem ért egyet a megállapított összeggel. A felülvizsgálat eredménytelensége esetén az illetékes biztosító központi ügyfélszolgálatánál kérheti az újbóli vizsgálatot. Ezek a "lépcsők" minden ilyen ügyben járhatóak.
Tisztelettel:

Szekeres Mária


Hungária Biztosító

Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértõjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértõ válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértõ rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.