Ismeretlen elkövető

2000.11.27. 20:33

Az autópályán, egy előttem haladó autó tetőcsomagtartójáról - nyilván rossz rögzítés miatt - leesett egy mosogatótálca, pont az én autóm elé.

T. Kárszakértő Asszony !

Egy konkrét esettel kapcsolatban kérem tanácsát. Az autópályán, egy elõttem haladó autó tetõcsomagtartójáról - nyilván rossz rögzítés miatt - leesett egy mosogatótálca, pont az én autóm elé. Szerencsére nem történt komolyabb baleset de mivel kikerülni már nem tudtam, az autó ráfutott és jelentős károk keletkeztek a kipufogó rendszerben. A benzintank is összetört. A másik autó vezetője továbbhajtott, a rossz látási viszonyok valamint az ijedtség miatt a rendszámát nem láttam. Lehet-e esélyem ebben az esetben bármiféle kártérÍtésre ?

Csomós Balázs

Tisztelt Csomós Balázs Úr !

Természetesen van esélye kártérítésre, de csak casco biztosítás alapján. A kötelező felelősségbiztosításról szóló kormányrendelet értelmében az ismeretlen gépjármű által gépjárműben okozott károkra nem nyújt fedezetet ez a biztosítás. Sajnos az Ön esetében nincs meg az okozó gépjármű, ezért nincs olyan felelősségbiztosítási szerződés, melyre rendezhető lenne az Ön kárügye.
A saját hibás károk rendezésén túl az ilyen esetekben is a casco biztosítás szolgáltatása vehető igénybe.

Tisztelettel:

Szekeres Mária


Hungária Biztosító

Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértõjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértõ válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértõ rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.