2000.12.14. 11:39

Konkrét kérdésem: télen, rossz útviszonyok mellett, de egyértelműen más hibájából bekövetkezett baleset esetén, mit változtat az elbírálásnál a téli gumiabroncsok hiánya?

Kedves Szekeres Mária!

A napokban halottam az autók téli tartozékaikkal kapcsolatos szigorítási tervekről (kötelező hólánc, téligumi), gondolom a változtatás érinti a biztosító álláspontját a kárfelvételnél, illetve felelősség megállapításánál. Konkrét kérdésem: télen, rossz útviszonyok mellett, de egyértelműen más hibájából bekövetkezett baleset esetén, mit változtat az elbírálásnál a téli gumiabroncsok hiánya?

Köszönettel,

Nagy Sándor
Budapest

Kedves Nagy Sándor Úr !

Konkrét kérdésére a válaszom, hogy nem változtat a gumi abroncsok hiánya a felelősség elbírálásában. A vétlen félből nem lesz ezért okozó és a károkozót nem mentesíti a felelősség alól, ha a károsult gépkocsira nem szerelték fel ezeket a tartozékokat. Pontosabban: abban az esetben veszik figyelembe a kötelező tartozékok hiányát, ha az ok-okozati összefüggésben van a baleset bekövetkezésével, máskülönben ez önálló szabálysértésnek számít

Tisztelettel:

Szekeres Mária


Hungária Biztosító

Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértõjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértõ válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértõ rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.