2001.01.04. 11:39

Este 7-kor a 84.sz főúton féktávolságon belül vaddisznó szaladt elém. Az autóban -márkaszerviz kalkulációja alapján egymillió Ft-os kár keletkezett. A vadakat jelző tábla nem volt az úton. az út másik oldalán, amerre az állat tartott, kukoricatarló van.

Tisztelt kárszakértő asszony!

Este 7-kor a 84.sz főúton féktávolságon belül vaddisznó szaladt elém. Az autóban -márkaszerviz kalkulációja alapján egymillió Ft-os kár keletkezett. A vadakat jelző tábla nem volt az úton. az út másik oldalán, amerre az állat tartott, kukoricatarló van. Az úton fél év alatt én voltam a hatodik, aki vaddal ütközött. Alkoholtesztem: negatív. Megfelelő tempóban haladtam. Casco-m nincs. Érdemes-e a vadásztársaságot perelnem. Köszönöm előre is a választ. SHK Tisztelt Uram !

A leírtak alapján eredményes lehet a vadásztársaság felé benyújtott kártérítési igény. Abban az esetben, ha ilyen sűrűn fordul elő ott vaddal történő ütközés, akkor ki kellett volna tenni a vadveszélyt jelző táblát. Első lépcsőben nem javaslom a peres eljárást, csak akkor, ha nem tudnak peren kívüli egyezséget kötni. Minden esetre kárfelvételt készíttessen, mert erre tudja alapozni a kárigényét.

Tisztelettel:

Szekeres Mária


Hungária Biztosító

Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértõjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértõ válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértõ rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.