Üvegkár elutasítás

2001.01.22. 10:58

Munkába menet egy elôzô gépkocsi felvágott egy követ autóm szélvédôjére. Ennek hatását este észleltem -a szévédôn két repedés indult el.

Tisztelt Szekeres Mária!

Munkába menet egy elôzô gépkocsi felvágott egy követ autóm szélvédôjére. Ennek hatását este észleltem -a szévédôn két repedés indult el. Felhívtam a biztosítómat, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hiába viszek betétlapot, a biztosító nem fog fizetni. A kérdésem az lenne, hogy ez az eljárás szabályos-e, és valóban nem fedezi a kötelezô biztosítás az ilyen jellegű üvegkárt?

Köszönettel
Baranyai Tamás

Tisztelt Baranyai Tamás Úr !

A szélvédô károk térítését, ill. téríthetôségét sok tényezô befolyásolja. Csak ezek alapos vizsgálata után dönthetô el, hogy a káresemény a gépjárművek kötelezô felelôsségbiztosítása alapján téríthetô-e. Ezért "szabályosnak" nem nevezhetô a telefonon történt elutasítás. Számomra nem egyértelmű a levelében leírt eset, mert amennyiben este vette észre a sérülést, akkor az okozótól hogyan kapta meg az elismerô nyilatkozatot. Javaslom, hogy tegye meg a kárbejelentést és a körülmények tisztázása után az okozó biztosítója értesíti Önt a döntésérôl.

Tisztelettel:

Szekeres Mária


Hungária Biztosító

Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Hungária Biztosító szakértõjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértõ válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértõ rovatunkban olvashatják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.