Nem azonosítható a kár

2001.09.05. 11:24

Kárfelvétel során a szemléző kárszakértő megállapított nettó 26 ezer Ft kárt és a javítást engedélyezte. Később levélben tájékoztattak, hogy a kár nem azonosítható, ezért az ügyet lezártnak tekintik. Mit tehetek ebben a helyzetben? Az autóm javítva van és a károkozó a felelősségét elismerte.

Tisztelt Hölgyem!

Kérném szíves segítségét az alábbi kérdésekben:

Az autómban kárt okozó, kötelező biztosítás nélküli autós helyett a Mabisz rendezi a káromat, melyet én a cascómra megelőlegeztem, de az önreszt elvileg visszakapom, hiszen a tényleges kárrendezés már a kötelezőre történik. A kérdésem az lenne, hogy az autómban keletkezett értékcsökkenést fizeti-e a biztosító, illetve nekem kell-e a kárigény beterjesztésekor valamiféle szakértői véleményt beadnom, vagy csak az általam vélt összeget igényelni.

Köszönöm válaszát!
Tisztelettel:
Karácsony Karoly
(2001. 08. 23.)

Tisztelt Uram!

Kárigényét Önnek kell írásban benyújtania a biztosítóhoz. A károkozó ismeretlen volta miatt a kérelmet a MABISZ-hoz juttassa el. Szakértői véleményt nem kell csatolni, mert a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a kárt felmérő, s azt előzetesen casco biztosítás alapján rendező biztosító szakértője állapítja meg az értékcsökkenés mértékét.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Tisztelt Szakértő!

Pár hónappal ezelőtt egy Citroen Xsara Picasso beletolatott az út szélén parkoló Audimba. Kárfelvétel során a szemléző kárszakértő megállapított nettó 26 ezer Ft kárt és a javítást engedélyezte. 1 hónappal később érdeklődtem a kárkifizetés után, és az ügyintéző tájékoztatott, hogy bekérték a károkozót is szemlére. Ezek után levélben tájékoztattak, hogy a kár nem azonosítható ezért az ügyet lezártnak tekintik. Mit tehetek ebben a helyzetben? Az autóm javítva van és a károkozó a felelősségét elismerte.
Ilona
(2001. 08. 30.)

Tisztelt Hölgyem!

Azt javaslom, hogy a kárt rendező egység vezetőjénél kérjen az ügyben felülvizsgálatot.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Tisztelt Kárszakértő!

A Hungária Biztosítónál bejelentettem, hogy az előttem haladó tehergépjármű kerekéről felpattanó kő betörte a szélvédőmet.
A tehergépjármű hátsó kerekéről hiányzott a sárvédőgumi. A tehergépjármű vezetője elismerte felelősségét írásban, a betétlap aláírásával. A gépkocsimban utazó személyek is szemtanúi voltak az esetnek. A kiszálló
rendőrök jelentést készítettek az esetről, és akár ők is tudják igazolni azt, hogy a törés friss volt, a szélvédőn, a törés körül finom üvegpor volt látható.
A kiszálló kárszakértőtől azt az információt kaptam, hogy a biztosító kifizeti a keletkezett káromat. Két hónap múlva kaptam egy levelet a biztosítótól, amelyben közölték, a kőfelverődésből származó üvegkárt a
tehergépkocsi-felelősségbiztosítás alapján nem áll módjukban megtéríteni.
Hova fordulhatok? Mit tehetek, hogy a biztosító kifizesse káromat?
Szeretném tudni az Ön álláspontját ez ügyben.

Köszönettel: Császár Csilla
(2001. 08. 29.)

Tisztelt Hölgyem!

Azt javaslom, hogy kérjen felülvizsgálatot a kárt rendező egység vezetőjétől vagy a Központi Ügyfélszolgálati Irodától.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.