2011.09.26. 10:16

Helo.

Kint Németországban belementek unokatesóm autójába hátulról és belelökték az előtte lévő autóba. Nem lett nagy baja csak elöl hátul megkoccant kicsit meg kilyukadt a hűtő. A hűtő mar ki lett cserelve. Az autót gazdasági totálkárra minősítette a biztosító. Én megvettem ezt az autót,  októberben lejár róla a műszaki. Érdeklődnék hogy lehet-e újra műszakiztatni, és mi annak a folyamata? Mármint fel kell-e mutatnom valami papírt,hogy meglett javítva vagy kicseréltethetem maszekkal a lökhárítókat?  Előre is köszönöm.

Tisztelt Uram !

A gazdasági totálkár fogalma azt jelenti, hogy a biztosító társaságnak a sérült gépjármű új alkatrészekkel történő helyreállítása nem gazdaságos, ezért rendezik a fent említett módon a káreseményt. Természetesen megfelelő forgalombiztonsági helyreállítást követően a gépjármű újra üzembe helyezhető az amúgy is esedékes műszaki vizsgán történő megfeleléssel. A gépjármű gazdasági totálkár esetén automatikusan nem kerül kivonásra a forgalomból, amennyiben Ön megvásárolta egyszerű átírással tulajdonába kerülhet az autó. A biztosítást a vásárlást követően haladéktalanul az átíratás előtt meg kell kötnie.

Üdvözlettel:

Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.