2011.09.30. 11:17

Tisztelt Kárszakértő!
Piros lámpánál álló járművembe belejöttek 3 hete Budapesten. Próbarendszámos autóról van szó, a vezető elismerte, hogy Ő a hibás. Töltöttünk ki betétlapot, mindketten allianzosok vagyunk elvileg. Próbáltam a biztosítónál elintézni az ügyet, de sem a próbarendszáma nem volt érvényes (már lejárt), sem a kötvényszám, amit megadott, nem arra az autóra szólt, így mondták, hogy vetessem fel cascóra a kárt, majd a Mabisz fizet. Ez meg is történt, kijött a kárszakértő, bejelölte a lapon, hogy javítás és fényezés kell. Valamint a lapon fel van tüntetve, hogy a javítási számlát küldjem el a biztosító irodájába meg a kárszakértőnek is címeznem kell. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor a javítás után kifizetem én a műhelynek, majd a számlát elküldve nekem kifizetik? Ez mennyi időt vesz igénybe, amíg tényleg kifizetésre kerül, körülbelül? Nem biztos, hogy most 25e Ft fényezési + 12e Ft javítási költségre szeretnék várni, amikor szervizbe is szeretném vinni a kocsit vezérműszíjcserére...
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Casco biztosításra történő kárrendezés esetén is, amennyiben a helyreállítást végző javítószerviz úgynevezett proforma számlát (előszámla) állít ki a biztósítónak, akinek ellenőrzés után lehetősége van hitellevél kiállítására, amelyben fizetési kötelezettséget vállal a számlában feltüntetett, kárfelvételi jegyzőkönyvben rögzített sérülések helyreállítása tekintetében.
Természetesen a casco biztosítás önrészét Önnek kell a szerviz részére kifizetni, amelyet majd a MABISZ rendezés után kifizet.

Üdvözlettel:
Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.