Munkába járás akadályozása

2011.10.26. 11:47

Tisztelt Biztosításdoktor!


Elsőbbségmegadás elmulasztásánál történt baleset elszenvedője vagyok. Az autóm használhatatlan állapotba került, ez akadályozza a mindennapi munkába járást, ami veszélyeztetheti az állásomat, mivel a munkáltatóm nem tudja biztosítani a bejárást, illetve ez tömegközlekedéssel sem lehetséges megoldani. A károkozó biztosítója a K&H, én az Allianz biztosítónál vagyok. Tehát mindenképpen szükségem van egy gépkocsira a munkába járásomhoz. Ezen körülmény mellett jogosult vagyok-e valamilyen kártérítésre a károkozótól, és ha igen, milyen lépéseket kell tenni?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!
A balesetben sérült gépjármű javítási idejére, Önnek lehetősége van bérgépjárművet igénybevenni, amennyiben ezt Ön indokolni tudja - mint jelen esetben, amikor a munkába járás más módon nem megoldható. A rendezésben illetékes biztosítótársaság ügyintézőjétől tájékozódhat a benyújtandó dokumentumok köréről (pl.munkáltatói igazolás, bérgépkocsi igénybevételére vonatkozó kérelem indoklással), mely alapján megtérítik a kárszakértő által a szemle alkalmával megállapított optimális javítási időre az igénybevehető gépjármű bérleti díját.
Üdvözlettel:
Horváth László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.