2011.12.07. 14:23

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy konkrét káreseménnyel kapcsolatban kérném ki a véleményét hogy Ön mit gondol az esetről. Lakott területen kívül előztem egy autót. Előzés közben amikor már az autó mellett voltam hirtelen balra akart lefordulni egy betorkolló földútra. Ekkor történt az ütközés. A károkozó elismerte a felelősségét, azonban a biztosító kármegosztást alkalmazott 30/70%-ban talált vétkesnek engem is. Ön szerint ez így korrekt. Várom válaszát

Köszönettel Lajos

Tisztelt Érdeklődő!

Az illetékes biztosítótársaság jogalapi döntését a rendelkezésére bocsátott eseményleírások helyszíni szemle és a sérült gépjárművek szemléje után hozza meg. Amennyiben rendelkezésre állnak tanúk / gépjármű utasai vagy szemtanúk/ a nyilatkozatuk segítséget nyújthat a biztosító döntésének meghozatalában.Amennyiben a biztosítótársaság a baleset bekövetkezésében mindkét fél vétkességét állapítja meg kármegosztást alkalmaz a körülmények figyelembe vételével.Az Ön esetében a balra kanyarodás előzés típusú kár esetén döntő fontosságú a gépjárművek helyzete az ütközés pillanatában és,hogy a kanyarodó jármű jelezte-e lefordulási szándékát irányjelzővel mielőtt Ön az előzését megkezdte.Fontos,hogy az előzés megkezdését Ön irányjelzővel mikor jelezte.

A fent leírtak ismeretében lehet levélben fordulni a biztosítótársasághoz, a kármegosztás felülvizsgálatáért.

Üdvözlettel:

Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.