Nem kapom meg a bónuszbesorolást

2011.12.10. 13:52

Tisztelt Biztosításdoktor.

Az eset azzal kezdődött, hogy ellopták a 21 éves Ladámat ami B10 besorolású volt. Feljelentés, és ami ezzel jár megtörtént. A rendőrség elfogta ugyan a feltételezett elkövetőt de rábizonyitani eddig nem sikerült. A rendőrség kiküldte a nyomozás (fontos momentum!) felfüggesztéséről szóló határozatot mert lejárt a 60 napos határidő. Ezzel elballaghattam az okmányirodába, hogy végre kivonassam a forgalomból a kocsit. Itt ért az első meglepetés. Mivel az autó sorsa hivatalosan ismeretlen ezért nem lezáró csak felfüggesztő határozatot kaptam amivel végleges kivonást nem lehet kérni. Az okmányirodában ideiglenes kivonást, pontosabban "eltulajdonítás miatt, kérésre forgalomból kivonva" bejegyzést írtak a forgalmiba. Állítólag fél év után automatikusan véglegessé válik. Forgalmit törzskönyvet kilyukasztották, ezekkel elballagtam a biztosítómhoz, hogy megszüntessem a biztosítást. A kocsira befizettem az utolsó negyedéves díjat mert nem akartam elbukni a bónuszomat ami B10. A biztosító m kézségesen megszüntette a biztosítást és a fennmaradó összeget jóváírta az azóta vásárolt Suzukimra. És most jön az újabb pofon. A Bónuszbesorolást nem hajlandók áttenni a Suzukira mert szerintük még két autóm van és a második autóm csak A00 lehet. Mondjuk ezt sem értem, de mindegy. Ekkor jött a telefonálgatás majd a hivatalos panaszlevél a biztosítóhoz, hogy adják már meg a Suzukira B10 besorolást. A biztosító hivatalos válasza a nem, majd ha lejárt a fél év, addig fizessem a drágább A00 besorolás utáni díjat. Az még a dologhoz tartozik, hogy több mint tíz éve vagyok az ügyfelük, nem volt balesetem és rendesen fizettem a díjat. Erre való hivatkozással kértem egy méltányos díjat de visszautasítottak. Paragrafusidézetek és felszólítás jött, hogy fizessem be a díjat különben irgumburgum. Ön szerint jogosan járt el a biztosító?

Köszönöm előre is a választ.

Üdvözlettel.

Tisztelt Érdeklődő!

Kérésére válaszolva javasolom, hogy a kilyukasztott forgalmi engedélyt és törzskönyv másolatát juttassa el az illetékes biztosítótársaságnak mert azért nem jegyezték be a végleges kivonást véleményem szerint mert Ön az okmányirodában nem tudta leadni a jármű forgalmi rendszámát. Mivel a másik szerződés díjrendezetten megszünt, a megszűnés időpontjától megilleti Önt a B/10-es fokozat.A végleges nyomozást megszüntető határozat kézhezvételét követően visszamenőleges dátummal kérvényezheti az átvezetést.

Üdvözlettel:

Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.