Átmentem a sárgán, balesetet okoztam

2011.12.31. 09:00

Tisztelt Biztosításdoktor!

A mai napon az alábbi baleset történt velem: közel 50 km/h-s sebességel közelítettem meg egy lámpás útkereszteződést amikor láttam hogy sárgára váltott a lámpa. Mivel úgy ítéltem meg hogy már nem tudok biztonságosan megállni ezért továbbhaladtam egyenesen. Talán egy másodpercre másra figyeltem, de mivel egyenesen haladtam tudtam hogy elsőbbségem van mikor szemből egy autót láttam meg lassan jobbra fordulni magam előtt (jól ismerem ezt a kereszteződést, neki telizöldje volt). Próbáltam kikerülni de már nem tudtam teljesen és eltaláltam a hátulját. A lökhárítója leesett és a hátulja is megtört kicsit, az én kocsimnak az eleje rongálódott meg kissé. Amikor kiszálltam és odamentem a hölgyhöz már ketten álltak mellette és mondták hogy tanúskodni fognak mellette mivel - szerintük - én túl gyorsan hajtottam (egyikük szerint legalább 70 km/h-val). Én biztos vagyok benne hogy nem mentem 50 km/h-nál többel (ami tudtommal a sebességhatár lakott területen belül) de nekem nincsenek tanúim. Mire számíthatok körülbelül? (Gyorshajtást nem hajtottam végre és ugyan valóban figyelmetlen voltam de elsőbbségem volt,és igaz ugyan hogy sárgán hajtottam be de ő is. És mégis engem okol 100%-ban a balesetért). Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

A baleset bekövetkezésében jelentős szerepe van, hogy Ön már sárga jelzésen haladt keresztül valószínűleg relatív gyorshajtással,hogy minél előbb befejezze a saját maga által is kényesnek vélt közlekedési szituációt.Az ütközés után a helyszínen tartozkodó tanúk nyilatkozatát,ha volt rendőrségi helyszínelés megfelelő fajsúllyal fogják kezelni. Amennyiben szükséges a baleset körülményei modellezhetőek,megállapítható milyen sebességgel következett be az ütközés a keletkezett sérülések nagyságából. Nagyon fontos minden részletre kiterjedő eseményleírás amely alapján az illetékes biztosítótársaságok egyeztetnek a jogalap tekintetében és a lehetséges kármegosztásról.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.