Hogyan lehet átértékeltetni a megítélt összeget?

2012.01.25. 12:15

T. Biztosításdoktor!

Szeretném megtudni autóm eurotax értékét: Renault Megane 1.5 dCi expression, 2007-es, új típusú (döntött hűtőrácsos). Felsz.: digit klíma, 6 sebességes váltó, metálfény, tempomat. 190 000 km -t futott, Mo-on 2010-ben forgalombahelyezett, Mo-i első tulaj. Részemre való károkozásból adódó problémák állnak fent a biztosító által megítélt kárösszeg miatt. Kérném küldjék el az eurotax értéket, valamint milyen tanácsot tudnak adni, hogyan lehet átértékeltetni a megítélt összeget? Köszönettel előre is!

Tisztelt Érdeklődő!

A káresemény rendezésében illetékes biztosítótársaság a magyarországon általánosan elfogadott és alkalmazott eurotax program alapján állapítja meg a balesetben sérült gépjármű forgalmi értékét, figyelembe véve a gépjármű múszaki állapotát a futott km-t, tulajdonosok számát,esetleges előzmény sérüléseket stb. Amennyiben rendelkezik Ön a megállapított káridőponti értéket befolyásoló információval, vásárlás óta elvégzett állagmegóvó felújítás, műszaki állapotot befolyásoló értéknövelő felújítás / pl. motorgenerál vagy hasonló állapotú és felszereltségű modell jelenlegi piaci ára/ jelezze a kárszakértőnek írásban, az említettek alapján a káridőponti érték felülvizsgálatát is kérheti.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.