2012.01.28. 08:35

Tisztelt Totalcar! Magyar állampolgárként Ausztriában dolgozom, lakom, és itt is élek. Természetesen az autóm is osztrák rendszámot visel. Magyarországi látogatásom alkalmával, egy kórház előtt parkoltam. Autós társam szeretett volna mellém parkolni, de sajnos a bal elejével némi festéket lehúzott az én autóm jobb hátuljárol. (hátsó sárvédőperem) Természetesen a baleseti bejelentő kitöltése után bementem a károkozó biztosítójához (Posta), ahol azt az infót kaptam, hogy mivel az autó osztrák, Ausztriában fog szemlézni a saját biztosítóm, aztán majd a két biztosító egymással lerendezi. Ausztriában bementem a saját biztosítómhoz (Allianz), ahol pedig azt mondták, hogy a károkozó biztosítójának kell szemlézni, és fizetni is! Tehát Magyarországon. Most akkor hogy is van ez?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Ágoston Tivadar.

Tisztelt Érdeklődő!

Levelében leírtakra válaszolva az alábbiakról szeretném tájékoztatni.Az érvényben lévő zöldkártya egyezmény értelmében mindkét biztosítótársaságnak el kell fogadnia az Ön bejelentését és megszemlézni a gépjárművet. Mivel azonban a baleset magyarországon történt ezért a káresemény rendezése is a magyar jogrend szerint történik.Az egyszerűbb ügyintézés végett vegye fel a kapcsolatot a Posta Biztosító Zrt.-vel a gépjármű szemléje és a bejelentés megtétele céljából. Az interneten is megteheti a biztosító honlapján található kárrendezés menüpontból indulva.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.