2012.03.09. 12:00

Tisztelt Biztosításdoktor!

Elképzelhető-e, hogy a károkozó a betétlap aláírásával elismeri a felelősséget majd később azt megmásítja biztosítójánál? Ma kaptam választ, hogy mivel ő teljesen mást állít, így 50-50%-ban hozták ki a kárrendezést. Állítólag a másodpéldányon, amit odaadtam neki, alig látszik valami. Milyen fórumon tudok fellebezni a határozatuk ellen?

Tisztelt Érdeklődő!

A káresemény időpontjában kitöltött baleseti bejelentő nem jelenti a felelősség elismerését, ez a nyomtatványon fel is van tüntetve. Amennyiben a "megjegyzés" rovatban a károkozó felelősségvállalásra vonatkozó nyilatkozatot tesz, és azt a későbbiekben megváltoztatja a biztosítótársaság saját bejelentőlapján, Önnek lehetősége van a baleset körülményeit minden részletre kiterjedően leírni és az esetleges tanúkat megnevezni.A jogalap eldöntéséhez a illetékes biztosítótársaság kárszakértője elrendelheti az együttes szemlét, valamint Önnek joga van utólagos rendőrségi intézkedést kérni a felelősség kérdésének tisztázásához.

Üdvözlettel

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.