Garázsban állt, rommá törték

2012.05.25. 13:25

Én olyan kérdéssel fordulok Önhöz (amilyennel még biztosan nem fordult senki), hogy a garázsban állt autómat totálkárra törte a szomszéd építkezés leomlott fala a garázzsal együtt.
Volt rajta kb 1,3M Ft hitel de az autó pillanatnyi értéke kevesebb tehát összesen kb 1,1 M Ft körül van. Kötöttünk rá KGFB-t és CASCO-t is. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mind a kettő fizetni fog? CASCO is és KGFB is? Valamint hova lehet fordulni ebben az ügyben hogy fizettessem ki az építésszel a kárt? Mert a fiam használja az autót és neki kellen most hétvégén külföldre jár vele dolgozni. Kérem segítsen, hogy hova fordulhatok,mert teljesen tanácstalan vagyok.
Köszönettel: egy tanácstalan apa

Tisztelt Érdeklődő!

A levelére válaszolva amennyiben az építési vállalkozó vagy az építettő rendelkezik biztosítással, amelyet az építkezésre kötöttek, akkor az illetékes biztosító a vonatkozó feltételek értelmében kártérítést nyújthat.
A casco biztosításra igényelhet kártérítést elsődlegesen, mert a gfb. szerződés a másnak okozott kár esetében nyújt fedezetet.
A káreseményt minél előbb jelentse be casco biztosítását kezelő társaságnál - akár interneten keresztül a biztosító honlapján - akik a helyreállítási költség kifizetését követően, annak megtérítését kérhetik a kár okozójától, tehermentesítve az Ön szerződését.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.