Garázsban állt, rommá törték

2012.05.25. 13:25

Én olyan kérdéssel fordulok Önhöz (amilyennel még biztosan nem fordult senki), hogy a garázsban állt autómat totálkárra törte a szomszéd építkezés leomlott fala a garázzsal együtt.
Volt rajta kb 1,3M Ft hitel de az autó pillanatnyi értéke kevesebb tehát összesen kb 1,1 M Ft körül van. Kötöttünk rá KGFB-t és CASCO-t is. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mind a kettő fizetni fog? CASCO is és KGFB is? Valamint hova lehet fordulni ebben az ügyben hogy fizettessem ki az építésszel a kárt? Mert a fiam használja az autót és neki kellen most hétvégén külföldre jár vele dolgozni. Kérem segítsen, hogy hova fordulhatok,mert teljesen tanácstalan vagyok.
Köszönettel: egy tanácstalan apa

Tisztelt Érdeklődő!

A levelére válaszolva amennyiben az építési vállalkozó vagy az építettő rendelkezik biztosítással, amelyet az építkezésre kötöttek, akkor az illetékes biztosító a vonatkozó feltételek értelmében kártérítést nyújthat.
A casco biztosításra igényelhet kártérítést elsődlegesen, mert a gfb. szerződés a másnak okozott kár esetében nyújt fedezetet.
A káreseményt minél előbb jelentse be casco biztosítását kezelő társaságnál - akár interneten keresztül a biztosító honlapján - akik a helyreállítási költség kifizetését követően, annak megtérítését kérhetik a kár okozójától, tehermentesítve az Ön szerződését.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.