Biztosító fizetett, mégis pénzt követel a károsult

2012.06.08. 14:10

Tisztelt Biztosításdoktor!

Olyan problémám lenne,hogy januárban balesetet okoztam a károsultnak gazdasági totálkárra vették az autóját a biztosítóm fizetett neki 260 000 ft-ot,az autó meg lett csináltatva,a károsult most követeli rajtam a különbözetet,mert nem lett elég az a pénz amit a bíztósító kifizetett neki.Kérem segítsen hogy miként cselekedjek!

Üdvözlettel:A

Tisztelt Érdeklődő!

A káreseményt követően Ön törvényi kötelezettségének eleget téve a károsult rendelkezésére bocsátotta a gépjármű kötelező felelősség biztosítójának nevét. Nyilatkozatban vállalta az okozott kárért a felelősséget, ami jogalapot teremtett a károsult részére történő kifizetésre. Elmondása szerint a károsult gépjármű gazdasági totálkárként került rendezésre és a jármű tulajdonosa a biztosító által felajánlott összeget elfogadta, a kár rendezésre került. A részes fél kártérítési összeggel kapcsolatos pótlólagos igényével és járulékos igények térítésével kapcsolatosan forduljon közvetlenül a rendezésben illetékes biztosítótársasághoz.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.