2012.06.29. 11:28

Ismerősöm munkáltatója tulajdonát képező teherautót vezetve közlekedett, amikor is a jobb első kerék durdefektje a gépjárművet a jobb útpálya töltésére dobta, és az ott lévő vasbeton oszlopnak ütközött. Ismerősöm súlyosan megsérült.

Kérdésem az, köteles-e ismerősömnek a sérülései miatt keletkezett károk megtéríteni a biztosító, a munkáltatója által kötött kötelező felelősség-biztosítás alapján?

Szíves válaszukat köszönettel várjuk.

Tisztelet Érdeklődő!

A műszaki hiba miatt bekövetkező baleset a gépjármű kötelező felelősségbiztosítást szabályozó törvény értelmében nem téríthető a gépjárműre kötött gfb. szerződés alapján.

Amennyiben rendelkezik casco biztosítási szerződéssel és a szerződés tartalmaz baleset biztosítási kiterjesztést, ezen esetben a feltételek értelmében kártérítési igényt lehet bejelenteni az illetékes biztosítótársaság számára.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.