2012.06.29. 11:28

Ismerősöm munkáltatója tulajdonát képező teherautót vezetve közlekedett, amikor is a jobb első kerék durdefektje a gépjárművet a jobb útpálya töltésére dobta, és az ott lévő vasbeton oszlopnak ütközött. Ismerősöm súlyosan megsérült.

Kérdésem az, köteles-e ismerősömnek a sérülései miatt keletkezett károk megtéríteni a biztosító, a munkáltatója által kötött kötelező felelősség-biztosítás alapján?

Szíves válaszukat köszönettel várjuk.

Tisztelet Érdeklődő!

A műszaki hiba miatt bekövetkező baleset a gépjármű kötelező felelősségbiztosítást szabályozó törvény értelmében nem téríthető a gépjárműre kötött gfb. szerződés alapján.

Amennyiben rendelkezik casco biztosítási szerződéssel és a szerződés tartalmaz baleset biztosítási kiterjesztést, ezen esetben a feltételek értelmében kártérítési igényt lehet bejelenteni az illetékes biztosítótársaság számára.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.