2012.07.17. 10:22

Pár hete egy krosszautóval megpakolt utánfutó (egy pick-up vontatta) helyszűke miatt meghúzta az autóm bal elejét. Miután a rendőrök és a másik autós is elment a helyszínről, tűnt csak fel, hogy erősen jobbra húz az autó. Másnap elmentem a gumishoz, és kértem egy futóműállítást, akik megállapították, hogy elgörbült a keréktartó csonkállvány.

Múlt héten találkoztam a kárszakertővel, aki a külső sérüléseket szépen fel is jegyezte, de amikor megemlítettem a csonkállvány görbülését, azt mondta, hogy az nem sérülhetett meg egy ilyen balesetben, így nem is jegyezte fel.

Emiatt én nem írtam alá a jegyzőkönyvet. Származhat ebből valami gondom a későbbiekben?

Üdvözlettel

L. Szabolcs

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű sérüléseinek rögzítésekor a kárszakértő csak a külsö sérüléseket tudta rögzíteni, a futómű esetleges sérülését csak megbontás után lehet megállapítani. A leírás alapján amennyiben csak külső sérülések keletkeztek, leírás alapján csak meghúzta a másik jármű helyszűke miatt az Ön tulajdonát képező gépjárművet, nem értelmezhető mi okozta a futómű sérülését.

A leírtak alapján a káresemény rendezése érdekében kérheti a járművek együttes szemléjét a káresemény rekonstruálása végett. Egyeztetés céljából írásban vegye fel a kapcsolatot az illetékes biztosítótársasággal.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.