2012.07.19. 15:45

Tisztelt Biztosításdoktor!

Nemrégiben koccantam az autómmal, kárbejelentőt megírtuk, a károsult kezébe vette az ügyintézést.

A biztosítómmal még nem beszéltem, kárfelmérés az autómon nem történt, információm nincs arról, hogy a károsult biztosítója mikor és mennyit fizet.

A károsult most megkeresett, hogy adjak neki 350e Ft-ot, mert a szerelő nem tud várni a biztosítási díjra.

Kérdésem az lenne, hogy kell-e.

Tisztelt Érdeklődő!

A káresemény bekövetkezése után kitöltött és a károsult rendelkezésére bocsátott - felelősség elismerő nyilatkozattal ellátott - bejelentőlappal Ön törvényi kötelezettségének eleget tett és ezáltal a keletkezett kár térítésére felhatalmazta a saját gfb. szerződését kezelő biztosítóját. A további kárrendezéssel kapcsolatos teendőket a biztosítója végzi, beleértve a fizetendő kártérítési összeg meghatározását és a kifizetést. Biztosítója a kifizetés után értesítést küld Önnek, melyben tájékoztatja a kifizetett kártérítés összegéről és amennyiben úgy dönt esetleges visszafizetés esetén mentesítheti biztosítását és ezáltal nem változik a bonus besorolása sem.

Üdvözlettel.

Horváth László pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.