Lejárt a jogosítványom, belém jöttek

2012.08.15. 11:35

Kedves Biztosításdoktor!

A napokban volt egy balesetem. Az előttem menő autó hirtelen fékezett, én meg tudtam állni, viszont az utánam jövő belémjött. Aki belem jött, elismerte a felelőséget, kitöltöttük a helyszínen a papírokat, és el is küldtem mindent a biztosítonak. Viszont, ahogy az ügy kapcsán néztem a papírjaimat, most láttam, hogy az orvosim az ütközés előtt 1 nappal lejárt. Kellett a kitöltendő lapra lejárati dátumot írni, de most már nem vagyok benne biztos, hogy miért, én nem lapoztam végig, ráírtan az elején szereplő dátumot, ami még 2013 májusig érvényes.

A biztosító utána néz ennek az adatnak? Lesz ennek valami következménye? Előfordulhat, hogy így nem fognak fizetni? Jelenteni kell ezt neki valakinek?

Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Érdeklődő!

Gondolom,  a levelében a jogosítvány adott kategóriájára vonatkozóan írt, hogy annak érvényessége lejárt.

Abban az esetben, ha az érvényesítéshez szükséges orvosi vizsgálat sikeres, nincs jelentősége közlekedésbiztonsági szempontból.

A bekövetkezett balesetben amúgy sincs jelentősége, mert az nem az Ön hibájából következett be, hanem az okozó figyelmetlensége és a követési távolság be nem tartása miatt.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.