Kárt okoztam, vagy sem?

2012.08.22. 10:51

Tisztelt Biztosítódoktor!

Tegnap egy olyan szituációba keveredtem,hogy 4 sávos úton haladtam gépjárművemmel a belső sávban a külső sávban majdnem velem párhuzamosan egy másik gépjármű, én kikerültem egy zacskót vagy dobozt ami az én sávomban volt. Egyszer csak arra lettem figyelmes hogy a majdnem mellettem haladó gépjármű a padkára fut. A következő utcánál lehajtottunk, megálltam megkérdezni hogy minden rendben van-e. A gépjármű vezetőjének állítása szerint úgy tűnt mintha rá akartam volna húzni az ő autójára az enyémet. Az esemény egy buszmegállóhoz közel történt ezért mondtam hogy menjünk vissza,sokan voltak ott kérdezzük meg tőlük hogy látták az eseményt, de mire vissza értünk a buszmegállóhoz mindenki felszállt a buszra.Végül vissza mentünk az autókhoz és írtunk kárbejelentő lapot, bár szerintem nem kellett volna túlreagálnia azt hogy én kikerültem valamit az úton... (a bejelentő lapra viszont az került hogy elismerem hogy én okoztam ezt a helyzetet). Az én autómban nem keletkezett kár,az övében 1 felni és gumi valamint még egy gumiabroncs sérült. A kérdéseim hogy a biztosítási díjam növekedni fog-e a jövőben,(hobbiautós biztosításom van) vagy csak bonus fog csökkenni (B2-ben vagyok jelenleg) illetve hogy nekem is be kell-e vinnem biztosítóhoz a kárbejelentő lapot, és ha igen akkor az én biztosítómhoz vagy a károsultéhoz, valamint hogy a biztosító 100%-ban téríti a károsultnak a javítási díjat és hogy helyesen jártunk el, vagy ha nem akkor mi lett volna a megfelelő eljárás?

Válaszait előre is köszönöm

Tisztelt Érdeklődő!

A helyzet leírása nem egyértelmű számomra, mert ha Ön a saját sávját nem hagyta el akkor nem értem a másik gépjármű tulajdonosának viselkedését. A gépjárművel a közúti forgalomban úgy kell közlekedni, hogy minden körülmények között biztonságosan meg tudjak állni. Amennyiben azonban sávváltás történt, akkor akár ütközés nélküli balesetről is beszélhetünk, amelyben a másik fél a baleset elkerülése végett rántotta félre a kormányt és következett be a leírt sérülés a gépkocsijában.

Fontos, hogy az Ön biztosítójának kárbejelentő lapjára /a biztosítója küldi Önnek a károsult bejelentését követően/ minél részletesebb helyszínrajz és eseményleírás kerüljön, hogy a részlekek ismeretében az eljáró biztosítótársaság a felelősség megállapításához kellő információval rendelkezzen.

Az Ön biztosításának terhére történő rendezés esetén a jelenlegi megszolgált, bonus fokozatból a biztosítási évfordulókor kettőt fog visszalépni, és ez díjemelkedéssel is jár.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.