2012.09.01. 11:05

Üdvözlöm!

Pár napja Budapesten, éjjel egy élesebb jobbra kanyarodás során (egyirányú, meredeken emelkedő, nehezen belátható kanyar) rámentem egy, az útpálya szélére rakott mobil oszlopra. Az a fajta, amin van négy fém fül, amibe az útlezárásoknál szokásos deszkákat lehet dugni, a talpa pedig kör alakú beton. Ez az oszlop végigverte az autó oldalát. Az oszlopon felirat, kivilágítás nem volt, környéken olyan munkálat, amihez ilyet használtak volna nem volt, egyáltalán nem láttam okát annak, hogy az az oszlop ott legyen.

Van-e ilyenkor bárkinek felelőssége rajtam kívül? Követelhetem-e károm megtérítését valakitől?

Köszönöm.

Péter

Tisztelt Érdeklődő!

A bekövetkezett káreseménnyel kapcsolatosan az illetékes önkormányzat közútkezelő cégénél élhet bejelentéssel,leírva a már említett körülményeket, kérve a keletkezett kár megtérítését, előzetesen jegyzőkönyv felvételével és a kárfelvételben illetékes biztosító megnevezésével.

Kármegosztásra adhat okot viszont az a tény, hogy a jármű sebességét minden körülmények között úgy kell megválasztani, hogy bármilyen hirtelen bekövetkező nem várt eseményt, vagy felbukkanó tárgyat ki tudjunk kerülni, vagy biztonságosan meg tudjunk állni.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.