Parkoltam, mégis én vagyok a hibás?

2012.09.12. 13:24

Kedves Biztosításdoktor!

Lakóparkon belül a helyhiány miatt, egy sorházzal szemben parkoltam le az autómmal. Így bő autónyi helyet hagyva a többi közlekedő autósnak. Reggel üzenet várt a sorházban lakó autóstól, hogy az adott helyen történő parkolásomból eredően meghúzta az autóját és adjak betétlapot. Véleményem szerint ha nem is könnyedén, de az illetőnek simán be kellett volna tudnia állni a háza elé. A neten azt olvasom, hogy üzemen kivüli (parkoló) autóval okozott kárt nem térít a biztosító.

Mi az Ön véleménye?

Előre is köszönöm.

ZIta

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján azért mert Ön rossz helyen parkolt, még nem felelős a másik gépjárműben bekövetkezett káreseményért. Amennyiben a parkolni szándékozó gépjármű tulajdonosa rosszul mérte fel a rendelkezésre álló helyet amelyre a parkolás végrehajtásához szüksége lett volna akkor a keletkezett sérülés a hibás manőverezés következménye.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.