Baleset biztosítás és jogosítvány nélkül

2012.09.18. 15:37

A napokban 125ccm-es robogómmal balesetet szenvedtem. Egy körforgalomban haladtam, amikor az egyik bejáraton váratlanul elém hajtott egy autó. Én fékeztem és a robogó megcsúszott. Koccanás nem történt, de az esés során a robogó bal oldala lehorzsolódott, ill. a bokám és térdem estére bedagadt (a robogo alá szorult a lábam az esés során, és ugyan ugyan a teljes védőfelszerelés sokat segített, de a 150kg-ot azért megéreztem).

Az autós azonnal megállt és a baleseti bejelentőn elismerte felelőségét.

A gond ott van, hogy viszont az én papírjaim nincsenek rendben.

A robogón külföldi rendszám van (most folyik a honosítása, csak ahhoz hogy ne kelljen áfát fizetnem kellett hogy az 5 éves motorban legalább 6000 km legyen amit csak mostanra sikerült beleraknom), és a biztosítása lejárt. Nekem külföldön érvényes a B125 jogosítványom (már évek óta motorozom külföldön, csak most települök haza) a magyar B125-öt csak most a héten teszem le.

Megtagadhatja-e a biztosító a károm kifizetését a másik fél kötelező biztosításának terhére arra hivatkozva, hogy az én járművem nem volt biztosítva és nem rendelkeztem megfelelő jogosítvánnyal?

Válaszát előre is köszönöm

Ákos

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján ütközés nélküli balesetről van szó amelynek bejelentésénél nagyon fontos a minden apró részletre kitérő esemény leírás, amely alapján a biztosító a jogalap tekintetében állásfoglalást hozhat. Amennyiben a helyszínen voltak tanúk elérhetőségüket bocsássa az illetékes biztosítótársaság rendelkezésére nyilatkozattétel lehetőségének biztosítása végett.A motorkerékpár jelenleg rendelkezésre álló dokumentumait a kárbejelentés mellékleteként bocsássa a biztosító rendelkezésére a külföldi gondolom az unió területén érvényes jogosítvány másolatával együtt.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.