2012.09.24. 14:17

Tisztelt Biztosításdoktor!

2012.03.30-án egy benzinkúton parkoltam és az autómba tolatot egy másik autó. Az esetet Én is, és a benzinkutas is látta, viszont a károkozó elhajtott. Rendőrségi feljelentés és helyszíni vizsgálat történt, rendszám megvan, a károkozó autójának letört alkatrésze megvan.

A károkozó autón nem volt kötelezőbiztosítás.

A rendőrségi idézésen részt vettem, de a károkozó nem jött el, azóta újabb 3 hónap telt el.

A kérdésem az lenne, hogy a MABISZ kifizetti a kárt, vagy várjam meg a rendőrségi eljárás végét.

Válaszát elöre is köszönöm. Gyula.

Tisztelt Érdeklődő!

A biztosítatlan, de magyar rendszámmal rendelkező gépjárművek által okozott kár megtérítését a MABISZ végzi.

A károsult gépjármű sérüléseinek rögzítése céljából vagye fel a kapcsolatot a saját biztosítójával. A teljes káranyag dokumentációjának / bejelentés, kárfelvételi jegyzőkönyv, rendőrségi határozat stb./ továbbítását ők végzik. A rendőrségi határozatra a jogalap megállapításához, ill.a cserbenhagyás igazolására van szükség, amely alapján az eljárás a kifizetett összeg megtérítésére vonatkozólag a károkozóval szemben elindítható.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.