2012.10.02. 14:07

Tisztelt Cím!

Nem rég kölcsön adtam autómat egy barátomnak, akinek egy balesetben volt része. Hátulról neki ütközött egy másik autó. Az én autóm totalkáros lett. Rendőri intézkedés a helyszínen történt és a másik fél minden hibát elismert és a helyszínen rendezte a szabálysértéssel kapcsolatos bűntetést. Amikor a kárbejelentő lapot kitőltöttem észrevettem, hogy az autóm forgalmiengedélye lejárt.
Mire számíthatok ilyenkor, a másik fél kötelező felelőség biztosítója rendezni fogja kárt felém, illetve kötelessége-e rendezni a kárt?

Válaszát előre is megköszönve.

David.

Tisztelt Érdeklődő!

A baleset bekövetkezéséért a károkozó gépjármű vezetőjét terheli a felelősség. Az ütközésben nem játszik szerepet az Ön gépjárművének műszaki állapota.
A balesetben sérült gépjármű káridőponti értékének meghatározásakor azonban - gazdasági totálkárként történő rendezés esetén - az illetékes biztosítótársaság kárszakértője figyelmbe veszi a gépjármű saját paramétereit is az érték meghatározásakor./ futott km,tulajdonosok száma, esetleges előzménysérülések, műszaki vizsga érvényességi ideje stb./ A korrekciós értékek meghatározásakor fog szerepet játszani a lejárt forgalmi, a lejárat óta eltelt időszakra vonatkozóan százalékos arányban.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.